Gent kiest zijn favoriete kleinhandelaars

GENT – Het zijn geen makkelijke tijden voor kleine winkeluitbaters en dienstverleners. Naast de concurrentie van grote online spelers moet het merendeel van de kleinhandelaars voor de tweede keer op rij verplicht de deuren sluiten door de coronacrisis. De vier dames achter Gentsekoop besloten daarom een actie op poten te zetten die de kleine lokale ondernemers steunt: de Gentsekoop Awards.

Honderdvijftig Gentse handelaars hebben zich ingeschreven in tien uiteenlopende categorieën: van de traiteurmaaltijden van Louisianna over plantenwinkel Broesse tot de VR-brillen van Level Up. Stuk voor stuk kleine Gentse handelaars die Gentsekoop in de kijker wil zetten en waar jij als consument vanaf vrijdag 20 november op kan stemmen.

Dit is meer dan ooit nodig, vindt de organisatie: “Veel kleine bedrijven trekken het niet meer en we hebben er de afgelopen maanden veel overkop zien gaan. Handelaars kunnen nu, meer dan ooit, alle steun gebruiken. Stemmen en ook donaties zijn meer dan welkom. Als iedereen een steentje bijdraagt, kunnen alle handelaars die het hard nodig hebben een graantje meepikken.”

Gentsekoop doet daarom een warme oproep aan heel Gent om vanaf vrijdag te stemmen op je favoriete handelaar. Zo maak je bovendien kans op een cadeaubon ter waarde van 100 euro om te gebruiken in de deelnemende handelszaken.

Per categorie (Leukste Concept, Beste Hebbeding, Beste Mode…) worden er drie finalisten verkozen via de stem van het publiek. Een jury van experten kiest uit deze laureaten één uiteindelijke winnaar per categorie. Stemmen kan tot 9 december 2020 op www.gentsekoop.be. De winnaars worden bekend gemaakt op 17 december 2020.